Gelukkig, want het mág en kán, dus Feenstra gaat weer varen!!

Actuele informatie over het "Coronavirus"

Uit de persconferentie van premier Rutte is tot onze vreugde gebleken dat het Coronavirus op z’n retour is en we er, op voorwaarde dat we er goed mee omgaan, weinig tot geen last meer van zullen hebben. Voor ons staan daarmee alle lichten op groen, eindelijk kunnen we weer gaan varen. Wij zijn dan ook blij om u te kunnen vertellen dat wij in juli een verlate start van het seizoen 2020 gaan maken.

Door de huidige ontwikkelingen hebben we enorm veel telefoontjes en e-mails ontvangen. We doen er alles aan om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden, maar we vragen uw begrip voor dat het even kan duren.

Omdat wij alleen met de juiste informatie willen werken, kan voor de reizen met vertrek in augustus of later nog geen uitspraak worden gedaan. Volgens de huidige status zullen deze reizen plaatsvinden zoals gepland. Indien er een reis niet plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld de reizen naar de Donau, worden de geboekte passagiers zelf, of het reisbureau waar zij hebben geboekt, hiervan persoonlijk geïnformeerd.

Hieronder vindt u details over de komende reizen:

We zijn blij dat we de eerste cruises per 13 juli 2020 weer kunnen uitvoeren - zoals gewoonlijk kunt u rekenen op een ontspannen, comfortabele en vooral veilige riviercruise. In samenwerking met de lokale en internationale autoriteiten hebben we hard gewerkt aan een goed hygiëne- en veiligheidsprotocol voor riviercruises. Het spreekt voor zich dat bij de samenstelling van het protocol met de adviezen van het RIVM en de eventueel van toepassing zijnde plaatselijke noodverordeningen rekening is gehouden.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij uw riviercruise tot een veilige en geweldige ervaring zullen maken. Het resterende seizoen is nog lang genoeg om te kunnen genieten van zo’n mooie riviercruise op de Europese rivieren.

Hieronder vindt u een overzicht van de huidige start van het seizoen van onze vloot: Afhankelijk van de tijd die nodig is om het schip helemaal “Coronaproof” te maken verschilt de datum van de eerste afvaart per schip.

Azolla:

Van dit schip zijn de reizen tot en met het vertrek van 16 juli 2020 geannuleerd. We hebben alle gasten en reisbureaus hierover al geïnformeerd. De Azolla zal op 27 juli 2020 starten met de 6-daagse Zeeland cruise

Poseidon:

Van dit schip zijn de reizen tot en met het vertrek van 29 juni 2020 geannuleerd. De Poseidon zal op 13 juli 2020 starten met de 13-daagse cruise Over de Rijn en Moezel naar Luxemburg.

Rembrandt van Rijn:

Van dit schip zijn alle reizen van en naar de Donau geannuleerd. We hebben alle gasten en reisbureaus hierover al geïnformeerd. De Rembrandt van Rijn zal op 25 augustus 2020 starten met een nieuwe 13-daagse Vierlandencruise naar Basel.

Statendam:

Van dit schip zijn de reizen tot en met het vertrek van 4 juli 2020 geannuleerd. We hebben alle gasten en reisbureaus hierover al geïnformeerd. De Statendam zal op 13 juli 2020 starten met de 13-daagse cruise Over de Rijn naar Breisach. Tijdens deze reis zullen we doorvaren naar het in Zwitserland gelegen Basel. Hiermee komt de dagexcursie naar Zwitserland vanuit Breisach te vervallen.

Horizon:

Van dit schip zijn de reizen tot en met het vertrek van 23 juli 2020 geannuleerd. We hebben alle gasten en reisbureaus hierover al geïnformeerd. De Horizon zal op 9 augustus 2020 starten met de 10-daagse cruise “België op zijn Best”.

Salvinia:

Er wordt met man en macht gewerkt om de reizen met de met de Salvinia weer op te starten. De verwachting is dat de reizen met dit schip vanaf vertrekdatum 6 augustus 2020 weer als vanouds zullen worden uitgevoerd. De passagiers van de reizen met vertrekdatum 20 en 27 juli 2020 zal worden gevraagd hun reis om te boeken of een Coronavoucher te accepteren.

Calypso:

De Calypso zal met ingang van 9 juli 2020 weer gaan varen. Vooralsnog zullen de Kerst- en Nieuwjaarscruise als gepland worden uitgevoerd.

Antonio Bellucci:

De Antonio Bellucci is met ingang van 18 juli 2020 weer vol in bedrijf. De Kerst- en Nieuwjaarscruise wordt als gepland uitgevoerd.

Hygiëne en veiligheidsprotocol

In het hieronder vermelde protocol maken we u vertrouwd met belangrijke officiële informatie over het hygiëne- en veiligheidsconcept voor riviercruises, dat voorafgaand en tijdens de reis in acht moet worden genomen. Dit geldt voor de gang van zaken aan boord en op de wal. Houdt er rekening mee dat de werkwijze per schip enigszins kan verschillen. De informatie die voor u van toepassing is ontvangt u bij uw reisbescheiden.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR UW RIVIER CRUISE (vanaf 13 juli 2020)

Vooral in de huidige tijd met alle bestaande officiële RIVM richtlijnen voor “social distance” en de wijze hoe we hier mee om moeten gaan, is er ondanks het feit dat iedereen graag weer op reis gaat, naar het schijnt toch een zekere onzekerheid met betrekking tot reizen. We zijn ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid jegens onze gasten en de bemanning van het schip en verzekeren u dat we er alles aan zullen doen om van uw riviercruise een zo veilig mogelijk en geweldige ervaring te maken. Naast de implementatie van alle huidige officiële eisen, betekent dit ook dat wij de reizen met een beperkt aantal gasten zullen en moeten uitvoeren. Dit om alle gasten toch het gebruikelijke comfort te kunnen bieden.

Ook vóór Corona werden de hygiëne- en veiligheidsnormen aan boord van de Feenstra-schepen al op een zeer hoog niveau nageleefd. Al onze schepen zijn goed bekend met de gangbare procedures op het gebied van hygiëne en veiligheid aan boord van een schip en het spreekt voor zich dat daar in deze tijd extra aandacht aan wordt besteed. Alle bemanningsleden komen ook aan boord met een bijbehorend gezondheidscertificaat.

Wij zullen ervoor zorgen dat u plezier blijft houden in het reizen! Een riviercruise is een magnifieke wijze van reizen, waar u met alle verwachtingen en actuele informatie heel goed op kunt voorbereiden. Vandaag zullen we u vertrouwd maken met de belangrijke en officiële informatie waarmee u tijdens de reis te maken krijgt. Natuurlijk ontvangt u aan boord ook nog extra informatie van de reisleiding.

Hygiëne en veiligheidsprotocol

Basisregels

 • Voor alle passagiers en bemanningsleden gelden de afstandsregels van 1,50 meter.
 • Hoesten en niezen in de elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.
 • Handen schudden strikt vermijden.
 • Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen.
 • Blijf thuis als u of iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

Voor uw riviercruise

 • In uw reisdocumenten vindt u alle belangrijke en interessante informatie over uw aanstaande riviercruise.
 • Houd er rekening mee dat u alleen aan de riviercruise kunt deelnemen als u geen typische symptomen van de Covid-19 ziekte heeft, zoals verkoudheidssymptomen, verhoogde temperatuur, enz. Als u één van deze symptomen ervaart, neem dan direct contact op met uw huisarts. En dan ook met ons, in uw eigen belang en dat van uw medepassagiers.
 • Denk eraan om geschikte en voldoende mondkapjes mee te nemen, zowel in uw handbagage als in uw reisbagage.

Aankomst / inscheping

 • Komt u met het openbaar vervoer of taxivervoer, denk dan aan geschikte mondkapjes. Raadpleeg de toepasselijke richtlijnen van het openbaar vervoer en taxivervoer. Het is verplicht om in de taxi en in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.
 • Uw reisdocumenten bevatten een vragenlijst over uw gezondheidstoestand en welzijn, die u op de dag van inscheping zelf moet invullen en volledig ingevuld mee moet nemen naar het schip.
 • De inschepingstijd is verlengd, zodat alle gasten comfortabel en zonder stress hun hut kunnen betreden. De inschepingstijd vindt u in uw reisbescheiden.
 • De inscheping wordt uitgevoerd volgens de officiële eisen met de minimaal in acht te nemen afstand en, indien nodig, door de bemanning gegeven aanwijzingen.
 • Voordat u aan boord gaat, vindt een contactloze en snelle meting van uw lichaamstemperatuur plaats. Als uw lichaamstemperatuur 38 °C of hoger is of als u andere typische symptomen vertoont, is de scheepsleiding verplicht om u toegang tot het schip te weigeren. Tevens wordt u gevraagd uw handen zorgvuldig te desinfecteren.
 • Alleen geboekte gasten en de bemanning mogen het schip betreden. Het ontvangen van bezoekers tijdens de reis is niet toegestaan.
 • Neem uw handbagage mee aan boord. Van uw andere bagage worden door de bemanning de handvatten gedesinfecteerd en vervolgens wordt deze voor de deur van uw cabine geplaatst.

Aan boord

 • Vanwege officiële voorschriften zijn alle passagiers verplicht om geschikte mondkapjes te dragen wanneer zij zich verplaatsen aan boord. Op het zonnedek kunt u overal genieten van het uitzicht met de nodige minimale afstand zonder mondkapje. Alleen de bemanning zal continue een mondkapje dragen.
 • Hygiëne- en desinfectiemaatregelen worden door de bemanning regelmatig uitgevoerd, handdesinfectiestandaards staan voor u klaar.
 • De openbare toiletten blijven gedurende de gehele reis gesloten. Gebruik het toilet in uw hut.
 • We kunnen u het gebruik van onze fitness apparaten, whirlpools en zwembaden nog steeds blijven aanbieden. Houdt er wel rekening mee dat gebruik alleen mogelijk is na een reservering bij de receptie.
 • Bordspellen, boeken, kranten, paraplu’s en andere spullen voor gemeenschappelijk gebruik zijn niet meer verkrijgbaar. Deze kunt u natuurlijk ook zelf meenemen.
 • Een daarvoor aangewezen personeelslid meet dagelijks en contactloos de temperatuur van alle gasten en personeel.
 • Om te voldoen aan de door de autoriteiten voorgeschreven minimumafstand, krijgt u voor de duur van uw riviercruise een vaste stoel in het restaurant toegewezen. U ontvangt een tafel voor twee of op aanvraag een tafel voor meerdere personen. Indien u graag met bepaalde mensen aan tafel zit, vragen wij u dit voor aanvang van de reis aan ons door te geven. U ontvangt uw tafelnummer aan boord.
 • Alle maaltijden en drankjes in de restaurants en salons worden op de gebruikelijke hoge standaard aan tafel geserveerd. Er zijn dus geen buffetten.
 • Zoals gebruikelijk wordt uw hut dagelijks schoongemaakt en later op die dag nog eens ook grondig gedesinfecteerd.
 • Wij raden u aan om aan boord, inclusief eindafrekening, te betalen met pin of creditcard.

Excursies en verblijf aan land

 • Men kijkt er niet alleen aan boord, maar ook aan land naar uit om u te mogen begroeten. Alle bestemmingen tijdens onze reizen bieden veel interessante en bezienswaardige dingen om te ontdekken.
 • Natuurlijk kunt u individueel aan land gaan. Uw hotelmanager geeft u graag informatie en tips over privé-excursies aan wal aan boord.
 • De geldende hygiënevoorschriften zijn ook van toepassing op geboekte excursies. Het soort excursies en het minimale en maximale aantal deelnemers wordt aan boord bekend gemaakt. Excursies waarbij de 1,5 meter afstand niet in acht kan worden genomen zullen niet worden aangeboden.
 • Let op de officiële vereisten zoals minimale afstand op het land en draag waar nodig een geschikt mondkapje.
 • Maak uw handen schoon telkens wanneer u aan boord terugkeert.

Boeken en vouchers

Het is weer tijd voor vakantie en daarvan geniet u bij uitstek met de vertrouwde verzorging van Feenstra. Op de website kunt u terecht voor de beschrijving en het boeken van de reizen die wij dit jaar nog zullen uitvoeren. Indien u in het bezit bent van een voucher heeft u nu de kans om deze te gebruiken. Er is nu nog volop keus!!

We zijn er zeker van dat u zult genieten van uw riviercruise. Kijk uit naar de typische Feenstra-sfeer met alle voorzieningen en de gebruikelijke hoge standaard die u van Feenstra gewend bent.

Alle maatregelen in dit Hygiëne en veiligheidsprotocol zijn het gevolg van de door de overheid opgelegde regelgeving. Wijzigingen hiervan kunnen dagelijks voorkomen en aan boord worden doorgevoerd. Houd er rekening mee dat de inhoud per schip enigszins kan verschillen.

Houd voor eventuele wijzigingen de website in de gaten. Wellicht is deze ook van toepassing op uw reis.

Feenstra kijkt er naar uit om u weer aan boord te mogen verwelkomen.

“Zorg goed voor uzelf en elkaar en blijf gezond”!

Namens het hele Feenstra Team