Brabant, Zuid-Holland en een vleugje Zeeland Nieuw

Wie goed kijkt hoeft helemaal niet naar het buitenland voor een mooie reis. Tijdens deze extra ingelaste cruise doen we enkele parels uit het Nederlandse landschap aan. Van vestingsteden als Heusden en Willemstad naar prachtige plaatsen als Dordrecht en Gouda. Stuk voor stuk interessante steden, elk met hun eigen verhaal. Uiteraard hanteren we alle nodige voorzorgsmaatregelen zodat u veilig en zorgeloos vakantie kunt vieren.

Maandag 17 Augustus: Arnhem – Grave

Om de inscheping soepel te laten verlopen hebben we deze over twee tijdstippen verdeeld. De eerste passagiers heten wij om 11:00 uur van harte welkom aan boord van de Rembrandt van Rijn. Tijdens de lunch lichten wij het anker en varen naar Grave, waar wij aan het begin van de avond zullen arriveren. Na het diner kunt u nog een wandeling maken in het gezellige vestingstadje.

Dinsdag 18 augustus: Grave – Heusden

Tijdens het ontbijt volgen we de Maas stroomafwaarts. We doorkruizen het prachtige Brabantse landschap totdat we na de lunch in Heusden aankomen. In dit leuke vestingstadje is het verleden in bijna elk straatje voelbaar. Naast een bezoek aan de leuke winkels en gezellige terrasjes kunt u ook de restanten van kasteel Heusden of de historische binnenhaven bekijken.

Woensdag 19 augustus: Heusden – Willemstad

We laten Heusden achter ons en meren we in de loop van de middag aan in Willemstad. Deze stad is één van de meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. Tijdens een wandeling loopt u langs diverse monumentale panden zoals het Mauritshuis en de Koepelkerk. Ook de bastions en vestingwallen om de stad zijn nog grotendeels intact

Donderdag 20 augustus: Willemstad – Middelburg

We steken al vroeg de Oosterschelde over richting Veere. Hier varen we het Kanaal van Walcheren op tot de hoofdstad van Zeeland, Middelburg. In Zeeland hebben ze veel gestreden tegen het water maar het heeft ze ook veel opgeleverd. Door de gunstige ligging aan het water werd Middelburg op, Amsterdam na, de belangrijkste handelshaven van VOC tijd en dat is nog terug te zien aan de vele prachtige monumenten in de binnenstad.

Vrijdag 21 augustus: Middelburg – Dordrecht

Vandaag staat er mooie vaardag op het programma. In de loop van middag arriveren we in Dordrecht. Deze historische stad kunt u het best te voet ontdekken. Met het ‘Rondje Dordt’, volgt u een bewegwijzerde wandeling langs de havens in de binnenstad, belangrijke historische plekjes en gezellige winkelstraten.

Zaterdag 22 augustus: Dordrecht – Gouda

Nederland op z’n mooist. Vanaf het schip heeft u een prachtig uitzicht over de laaggelegen polders. We varen door het Groene Hart naar de kaasstad Gouda. De oude gevels rondom het marktplein in Gouda zijn een lust voor het oog. Gouda staat niet alleen bekend om kaas, ze bakken er ook heerlijk verse stroopwafels.

Zondag 23 augustus: Gouda – Schoonhoven

Tijdens het ontbijt gooien we de trossen los en varen we naar Schoonhoven. In dit plaatsje aan de Lek staat de zilversmeedkunst nog steeds centraal. Bewijs hiervan zijn de vele monumentale zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen, alsmede de enige vakschool voor goud- en zilversmid. Op de laatste avond wordt traditiegetrouw het Farewell Dinner geserveerd en aansluitend zorgt de muzikant voor een gezellige avond.

Maandag 24 augustus: Schoonhoven - Arnhem

De laatste dag van deze prachtige cruise is al weer aangebroken. U kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijke champagnebrunch. Onze thuishaven Arnhem komt al in zicht. Om 12.00 uur vindt hier de ontscheping plaats. Wij wensen u alvast een goede reis naar huis en graag tot ziens!

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805