Burchten & Kastelen

Vanwege de tactische ligging van de vele nederzettingen langs de Rijn werden hier vaak kastelen, burchten en andere vestingen gebouwd. Om daar met een schip langs te varen is een belevenis op zich.

Maandag 8 april: Arnhem - Düsseldorf

Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom aan boord. In de loop van de avond zal in de lounge de bemanning aan u worden voorgesteld en kunt u onder het genot van een drankje nader kennismaken met uw medepassagiers. Tijdens het diner gooien we de trossen los en varen we rustig naar onze eerste bestemming Düsseldorf.

Dinsdag 9 april: Düsseldorf - Bonn

In de ochtend heeft u de gelegenheid om Düsseldorf te verkennen. Deze stad heeft van alles te bieden. De Altstadt laat u het oude gedeelte van Düsseldorf zien, terwijl u in de Medienhafen kennismaakt met de moderne architectuur. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Bonn waar we in de loop van de avond aankomen.

Woensdag 10 april: Bonn - Koblenz

De ochtend brengen wij door in Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Een rondrit(*) biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met de geboortestad van Ludwig van Beethoven. We laten Bonn aan het einde van de ochtend achter ons en varen door naar Koblenz. Deze handelsstad ligt ingeklemd tussen de Moezel en de Rijn. De Deutsche Eck, het punt waar de Moezel uitmondt in de Rijn, is een toeristische trekpleister. Oude vestingmuren, burchttorens en kastelen zijn overblijfselen uit een bewogen verleden en zijn nog steeds zichtbaar in deze stad.

Donderdag 11 april: Koblenz - Rüdesheim

Tot de lunch kunt u Koblenz nog verkennen, waarna wij onze reis vervolgen naar Rüdesheim. Wij varen over de Romantische Rijn waar u geniet van prachtige uitzichten. We passeren vele burchten en kastelen op dichtbegroeide bergtoppen. Aan het begin van de avond komen we in de wijnstad Rüdesheim aan. De middeleeuwse stadskern, evenals gedeelten van de stadsversterking zijn bewaard gebleven. In de Drosselgasse is het altijd gezellig. Onder het genot van live muziek kunt u in de vele restaurants en barretjes genieten van de wereldberoemde Rüdesheimer Kaffee of één van de lokale wijnen.

Vrijdag 12 april: Rüdesheim - Keulen - Emmerich

Op onze terugreis richting Keulen passeren we de Loreley en kunt u nogmaals genieten van de prachtige omgeving die aan u voorbij trekt. In de loop van de middag komen we in de Domstad aan. De gotische kathedraal is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen en tevens één van de grootste kerken van Europa. Achter de kathedraal bevinden zich lange winkelstraten waar u heerlijk kunt winkelen. Na het Farewell Dinner varen we stroomafwaarts naar Emmerich.

Zaterdag 13 april: Emmerich - Arnhem

De laatste dag is al weer aangebroken. Als afsluiting van deze mooie reis hebben wij een heerlijke Champagnebrunch voor u klaar staan. Aangekomen op onze eindbestemming Arnhem, nemen wij afscheid van u en wensen u een wel thuis.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis livemuziek
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is al vertrokken

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805