Hanzestedencruise

Weet u waar Abraham de mosterd haalt? Ga met ons mee op reis en ontdek in zes dagen zes Hanzesteden langs de IJssel en het Zwarte Water. Van het bijzondere Hasselt en het levendige Zwolle tot Torenstad Zutphen en Mosterdstad Doesburg. Een unieke reis langs lang vervlogen tijden.

Maandag: Arnhem - Nijmegen - Wijk bij Duurstede

Om 09.30 uur starten we de motoren en varen naar Nijmegen. Lopend door de gezellige winkelstraten bereikt u de Grote Markt met het Waaggebouw en de grote St. Stevenskerk. Aan het einde van de middag verlaten we Nijmegen en zetten koers naar Wijk bij Duurstede, waar u na het diner nog de gelegenheid heeft een avondwandeling te maken.

Dinsdag: Wijk bij Duurstede - Utrecht - Lelystad

Rond koffietijd bereiken we de rand van Utrecht. Hier maken we een korte stop voor een rondvaart(*) door de grachten van Utrecht. Via het Amsterdam-Rijnkanaal en het IJsselmeer bereiken we onze volgende bestemming, Lelystad.

Woensdag: Lelystad - Hasselt - Zwolle

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Bataviawerf(*) of gaan shoppen in Bataviastad. Tijdens de lunch vervolgen we de reis naar onze eerste Hanzestad, Hasselt. Deze prachtige oude stad herbergt mooie grachten, historische panden en een gezellig centrum om te winkelen. Aan het begin van de avond varen we door naar Zwolle. De stervormige grachten, de verdedigingsmuur, de Sassenpoort en de karakteristieke gevels getuigen van de rijke geschiedenis van Zwolle.

Donderdag: Zwolle - Kampen - Deventer

Tot de middag verblijven we nog in Zwolle. Eenmaal op de IJssel varen we eerst naar Kampen. De mooie gebouwen vertellen meer over de waterrijke geschiedenis van deze gezellige Hanzestad. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis over de smalle kronkelende IJssel naar Deventer.

Vrijdag: Deventer - Zutphen

Deventer biedt tal van bezienswaardigheden, zo kunt u een bezoek brengen aan het Historisch Museum Deventer of het Speelgoedmuseum. Ook de eeuwenoude binnenstad, met de Grote of Lebuïnuskerk en het prachtige stadhuis, zijn zeker de moeite waard. Tijdens de lunch varen we door naar Zutphen, ook wel Torenstad genoemd vanwege de grote gebouwen die de skyline van de stad vormen. Met verschillende musea, koopmanshuizen en slingerende straatjes waant u zich hier bijna in de middeleeuwen.

Zaterdag: Zutphen - Doesburg - Arnhem

De laatste dag van onze reis is alweer aangebroken. We vertrekken vroeg zodat we nog even de laatste Hanzestad van deze reis, Doesburg, kunnen bekijken. Deze stad staat ook wel bekend als de Mosterdstad. Om 12.00 uur verwachten wij u weer aan boord voor een uitgebreide lunch. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens!

 • Welkomstdrankje
 • Meerdere excursiemogelijkheden
 • Diverse begeleide wandelingen
 • Eén avond met live entertainment
 • Captains Dinner
 • Uitgebreide afscheidslunch
Tekst 2020:

Maandag: Arnhem - Nijmegen - Wijk bij Duurstede

Om 09.30 uur starten we de motoren en varen naar Nijmegen. Ontdek de rijke geschiedenis, groene stadsparken en interessante musea in de oudste stad van Nederland. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis naar Wijk bij Duurstede waar u na het diner nog een heerlijke avondwandeling kunt maken.

Dinsdag: Wijk bij Duurstede - Utrecht - Lelystad

Rond koffietijd bereiken we de rand van Utrecht. We maken hier een korte stop voor een rondvaart(*) door de grachten van Utrecht. Als iedereen weer terug aan boord is varen we over het Amsterdam-Rijnkanaal en het IJsselmeer naar Lelystad.

Woensdag: Lelystad - Hasselt - Zwolle

In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Bataviawerf of op koopjes jagen in Bataviastad. Tijdens de lunch zetten we koers naar Hasselt, de eerste van zes Hanzesteden die we deze reis bezoeken. Dit bijzondere Hanzestadje aan het Zwarte Water staat vol prachtig gerestaureerde panden, zoals het oude raadhuis, de grote kerk en de unieke kalkbranderijen, die u meevoeren naar lang vervlogen tijden. Aan het begin van de avond laten we Hasselt achter ons en varen we naar Zwolle.

Donderdag: Zwolle - Kampen - Deventer

In de straten van de middeleeuwse binnenstad van Zwolle hangt een levendige sfeer. Liefhebbers van literatuur kunnen hun hart ophalen en een bezoek brengen aan de mooiste boekhandel van Nederland; Waanders in de Broeren. Struin niet te lang langs de vele boekenplanken want rond het middaguur vertrekken we naar Kampen. De Stadsbrug, de indrukwekkende poorten en de honderden monumenten geven deze stad een authentiek karakter. Aan het einde van de middag vervolgen we onze weg over de kronkelende IJssel naar Deventer.

Vrijdag: Deventer - Zutphen

Deventer omarmt u met zijn historische charme en heeft veel te bieden. Het Speelgoedmuseum, de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren en het prachtige historische stadhuiscomplex zijn hier maar een paar voorbeelden van. Tijdens de lunch varen we naar Zutphen. Torenstad, zo wordt Zutphen ook wel genoemd. Naast een paar grote torens die de skyline van de stad vormen zijn er ook tal van kleinere torens.

Zaterdag: Zutphen - Doesburg - Arnhem

We zijn vroeg vertrokken om een bezoek te kunnen brengen aan Doesburg, de laatste Hanzestad van deze reis. Meer dan 150 monumenten verfraaien de historische binnenstad en in de oude veste vind u een uniek fabriekje, de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Want Doesburg staat natuurlijk ook bekend als Mosterdstad en de Doesburgers zijn erg verknocht aan hun potje mosterd. Waarschijnlijk dat ze daarom ook wel Mosterdpotten worden genoemd. Om 12.00 uur verwachten we u weer aan boord en beginnen we aan het laatste stuk van deze reis. Om 14.00 meren we af in Arnhem waarmee er een einde is gekomen aan deze mooie reis.

 • Welkomstdrankje
 • Meerdere excursiemogelijkheden
 • Diverse begeleide wandelingen
 • Eén avond met live entertainment
 • Captains Dinner
 • Uitgebreide afscheidslunch

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is al vertrokken

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805