Het waterrijke Noorden Nieuw

Heerlijk acht dagen vakantie vieren in eigen land. Tijdens deze nieuwe reis uitgevoerd door de Rembrandt van Rijn beleeft u Nederland vanaf het water. U maakt kennis met interessante steden zoals Haarlem en Zaandam en prachtige plaatsen aan het IJsselmeer zoals Hoorn en Enkhuizen. Via de IJssel varen we weer terug naar Arnhem. Uiteraard hanteren we alle nodige voorzorgsmaatregelen zodat u veilig en zorgeloos vakantie kunt vieren.

Zondag 9 Augustus: Arnhem – Wijk bij Duurstede

Om de inscheping soepel te laten verlopen hebben we deze over twee tijdstippen verdeeld. De eerste passagiers heten wij om 11:00 uur van harte welkom aan boord van de Rembrandt van Rijn. Tijdens de lunch lichten wij het anker en varen naar Wijk bij Duurstede, waar wij aan het begin van de avond zullen arriveren. Na het diner kunt u nog een wandeling maken in de gezellige binnenstad van “Wijk”.

Maandag 10 augustus: Wijk bij Duurstede - Zaandam – Haarlem

Via het Amsterdam-Rijnkanaal en het IJ bereiken we Zaandam. Na de lunch kunt u Zaandam bezichtigen. Het is echt een stad voor de shopliefhebber. Langs het water van de Gedempte Gracht is het gezellig van winkel naar winkel slenteren. In het centrum treft u overal de bekende groene Zaanse huisjes aan. Eén van de oudste is het Tsaar Peter huisje. Aan het begin van de avond varen we verder naar Haarlem.

Dinsdag 11 augustus: Haarlem – Hoorn

Tot het middaguur kunt u eventueel een museum in het centrum bezoeken. De meeste van hen zijn gehuisvest in één van de prachtige monumenten die Haarlem rijk is. De grootste en meest bekende zijn het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Ook een bezoek aan de Sint-Bavokerk of de Jopenkerk is de moeite waard. Deze laatste dient echter niet meer als kerk maar als een gezellige bierbrouwerij. In de middag zetten we koers naar Hoorn. Eén van de machtigste steden uit het VOC tijdperk. In het oude centrum ziet u nog steeds gebouwen uit deze periode, maar ook in de oude haven is deze sfeer nog aanwezig.

Woensdag 12 augustus: Hoorn- Enkhuizen – Sneek

We volgen de kustlijn van het IJsselmeer naar het noorden. De eerste plaats waar we vandaag aanleggen is Enkhuizen. In het verleden stond Enkhuizen bekend om zijn haringvisserij. Meer over de geschiedenis hiervan en het leven aan de Zuiderzee komt u te weten wanneer u een bezoek brengt aan het Zuiderzeemuseum. Aan het begin van de middag steken we het IJsselmeer over naar Sneek.

Donderdag 13 augustus: Sneek – Lemmer

De vele kanalen en grote Friese meren rondom Sneek vormen een mooi waternetwerk en maakt deze plaats tot een ideale plek voor watersporters. Het is hier in de zomermaanden dan ook gezellig druk. U kunt hier tot het einde van de middag gaan winkelen en/of het centrum gaan bezichtigen. Tijdens het diner vervolgen we onze reis naar Lemmer.

Vrijdag 14 augustus: Lemmer – Kampen

Lemmer heeft de gemoedelijke sfeer van een oude havenplaats en het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld, het Woudagemaal. Rond het middaguur zullen wij door varen naar Hanzestad Kampen. Vanaf onze aanlegplaats wandelt u zo het sfeervolle centrum in.

Zaterdag 15 augustus: Kampen – Zutphen

Al vroeg varen we verder stroomopwaarts over de IJssel naar Zutphen. Rondom het centrum zijn de vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. U raakt hier niet uitgekeken. ‘s Avonds zal er in het restaurant het heerlijke Farewell Dinner geserveerd worden.

Zondag 16 augustus: Zutphen - Arnhem

De laatste dag van deze prachtige cruise is al weer aangebroken. U kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijke champagnebrunch. Onze thuishaven Arnhem komt al in zicht. Om 12.00 uur vindt hier de ontscheping plaats. Wij wensen u alvast een goede reis naar huis en graag tot ziens!

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805