Hollandsch Glorie Nieuw

Tijdens deze nieuwe reis in het voorjaar bezoeken we veelal plaatsen met een rijk verleden. Plaatsen zoals Kampen, Medemblik en Hoorn hebben vroeger gouden tijden meegemaakt. Dat ziet u terug in statige panden, stadsmuren en kastelen. Een prachtige nieuwe reis die u deels mee terugneemt naar de Gouden Eeuw.

Donderdag 30 April: Arnhem - Kampen

De inscheping van deze nieuwe reis geschiedt in Arnhem. Zodra iedereen aan boord is verlaten wij Arnhem en zetten koers naar Kampen. Deze aan de IJssel gelegen Hanzestad behoorde vroeger tot één van de bekendste handelssteden van Europa. In de binnenstad treft u nog tal van prachtige monumenten, die aan deze tijd doen herinneren.

Vrijdag 1 mei: Kampen - Urk - Medemblik

We verlaten de IJssel al vroeg en zodra we ons op het IJsselmeer begeven komt Urk in zicht. Voor de drooglegging van de Zuiderzee was Urk nog een eiland waar de visserij een hele belangrijke rol speelde. In de gezellige haven is het op een terrasje genieten geblazen van heerlijk gerookte IJsselmeerpaling of een vers gebakken visje van de Urker vissers. Een bezoek aan de vuurtoren of de IJsselmeerafslag zijn eveneens de moeite waard. Tijdens de lunch steken we het IJsselmeer over naar Medemblik. De Oude en de Oosterhaven zijn samen met enkele monumenten in het centrum herkenbare overblijfselen uit de bloeiende Gouden Eeuw. Medemblik vergaarde haar welvaart door middel van de houthandel en de vaart op het Oostzeegebied.

Zaterdag 2 mei: Medemblik - Oudeschild (Texel)

In de ochtend maken we de oversteek naar Texel. Vanuit de haven van Oudeschild kunt u tijdens een busrondrit(*) het eiland bezichtigen. Het is het grootste Waddeneiland van Nederland en telt slechts 7 dorpjes. Het Nationaal park ‘Duinen van Texel’ is het grootste beschermde natuur gebied op het eiland. Midden in dit park ligt het Ecomare waar gestrande zeehonden- en vogels worden opgevangen om aan te sterken. In de VOC tijd was Texel het bevoorradingspunt van handelsschepen die op het punt stonden uit te varen naar verre oorden.

Zondag 3 mei: Oudeschild (Texel) - Stavoren - Hoorn

We zetten weer koers naar het vasteland. Rond koffietijd komen we aan in Stavoren. In de haven staat het standbeeld van het “Vrouwtje van Stavoren”. Een rijke koopmansweduwe uit de bekende sage. Tijdens de lunch steken we weer het IJsselmeer over naar Hoorn. Een leuke winkelstad met een sfeervol centrum. De levendige haven herbergt veel bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden. De Hoofdtoren prijkt prominent in de haven en is één van de laatste overgebleven verdedigingswerken uit de late Middeleeuwen.

Maandag 4 mei: Hoorn - Wijk bij Duurstede

We verlaten het mooie Hoorn en zetten koers naar de laatste overnachtingsplaats van deze fantastische reis. In Wijk bij Duurstede getuigen o.a. het kasteel Duurstede en de Molen ’Rijn en Lek’ van een rijke geschiedenis. ’s Avonds zal de kapitein u uitnodigen voor het Captains dinner.

Dinsdag 5 mei: Wijk bij Duurstede - Arnhem

Deze nieuwe prachtige reis door Nederland is bijna ten einde. Nadat u genoten heeft van een heerlijke brunch arriveren wij om 11.00 uur weer in Arnhem, waar wij afscheid van elkaar nemen.

  • Welkomstcocktail
  • Koffie en thee inclusief
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee avonden live entertainment
  • Captains Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805