Klassieke Donau XL

Tijdens deze schitterende Donaureis varen wij in 14 dagen vanuit Passau naar De IJzeren Poort in Roemenië. Onderweg passeren wij o.a. Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Servië en Roemenië. Het is een behoorlijke afstand die wij vanuit Passau tot Roemenië moeten afleggen, dus er wordt tijdens deze reis veel gevaren. Wij kunnen u echter garanderen dat de onderlinge verschillen in cultuur van de diverse landen en het adembenemende panorama ervoor zorgen dat u van de eerste tot de laatste minuut zult genieten van deze unieke cruise over de Blauwe Donau.

Donderdag 30 juli: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)

Vanuit Arnhem vertrekken om 09.00 uur de touringcars om u naar Passau te brengen. Om te voorkomen dat wij te laat in Passau arriveren, hebben wij er voor gekozen de eerste nacht in een goed hotel in Zuid-Duitsland door te brengen. Hier verwachten wij aan het begin van de avond te arriveren. Tijdens de busreis zorgen wij uiteraard voor een kopje koffie en wordt er onderweg gestopt voor de lunch. Het diner gebruiken wij in het hotel.

Vrijdag 31 juli: Zuid-Duitsland - Passau - Bratislava

Na het ontbijt rijden wij verder naar Passau waar het schip op u ligt te wachten. Na een hartelijk welkom aan boord gaan wij aan tafel voor de lunch en zetten koers naar Bratislava.

Zaterdag 1 augustus: Bratislava - Kalocsa

Rond lunchtijd arriveren we in Bratislava. Tijdens de rondrit richting de burcht gecombineerd met een wandeling(*) door de stad leert u Bratislava echt kennen. Het centrum van Bratislava bevindt zich vlakbij het schip. Geniet van de barokke gebouwen, of ga winkelen in het aan de overkant van de Donau gelegen winkelcentrum. De hoog boven de stad gelegen burcht ’Bratislavsky Hrad’ biedt een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. In de loop van de avond zetten we koers naar Kalocsa.

Zondag 2 augustus: Kalocsa - Novi Sad

Onderweg naar Kalocsa verruilen wij Slowakije voor Hongarije. In Budapest zorgen het parlementsgebouw en de bekende Kettenbrücke voor een prachtig uitzicht. We stoppen hier op de terugweg, u heeft dan volop de tijd om deze prachtige stad te bezichtigen. Rond het middaguur bereiken wij het Hongaarse dorp Kalocsa. Tijdens de middagexcursie(*) maakt u kennis met Hongarije. U bezoekt o.a. het Paprikahuis en geniet van de ruiterkunst op de Puszta. Aan het begin van de avond zetten we koers naar Novi Sad.

Maandag 3 augustus: Novi Sad - Turnu Severin

We arriveren rond het middaguur in Novi Sad. Kenmerkend voor deze stad is het Petrovaradin Fort. Tijdens een excursie(*) maakt u kennis met de stad Novi Sad. Terwijl u geniet van het diner, varen we door naar de Roemeense stad Turnu Severin.

Dinsdag 4 augustus: Turnu Severin - Belgrado

Wanneer u ontwaakt bevinden wij ons in het kloofdal de ‘IJzeren Poort’. Dit prachtige natuurfenomeen is de grens tussen het zuiden van Servië en het noorden van Roemenië en het is qua natuurschoon één van de hoogtepunten van deze reis. We zijn de gehele nacht en ochtend onderweg. Aan boord zal er alles aan gedaan worden om u tijdens deze lange vaart heerlijk in de watten te leggen. Aangekomen in Turnu Severin maakt u tijdens een stadsrondrit en -wandeling(*) kennis met deze stad. In de loop van de avond draaien we de steven en opnieuw passeren we het imposante natuurgebied, de ‘IJzeren Poort’.

Woensdag 5 augustus: Belgrado - Mohács

Het gedeelte van het natuurgebied dat we gisteren in de nacht hebben gevaren kunt u nu overdag bewonderen. Nog voor de lunch meren wij af in Belgrado. De stad kent een rijke geschiedenis en dit krijgt u tijdens een stadsrondrit en -wandeling(*) goed te zien. De burcht van Belgrado is het belangrijkste symbool van de stad en ligt op een heuvel uitkijkend op het kruispunt van de rivieren de Donau en Sava. Aan het begin van de avond vervolgen we onze reis naar het Hongaarse Mohács.

Donderdag 6 augustus: Mohács - Budapest

Na de lunch bereiken we de grensplaats Mohács. Vanuit hier kunt u deelnemen aan een excursie(*) naar één van de oudste steden van Hongarije, Pécs. Het mediterraan aandoende centrum herbergt opvallend veel Turkse bouwwerken. Na het diner zetten we koers naar Budapest.

Vrijdag 7 augustus: Budapest

‘s Morgens leggen we aan in Budapest. Deze topbestemming is gelegen aan weerszijden van de rivier. Aan de westkant het heuvelachtige Buda, met het Vissersbastion. Aan de oostkant het vlakke Pest, met het beroemde Parlementsgebouw. Er is tijd genoeg om zelf het nabijgelegen centrum van Pest in te gaan. Maar het meeste van Budapest ziet u wanneer u deelneemt aan de interessante stadsrondrit(*).

Zaterdag 8 augustus: Budapest - Esztergom - Wenen

Vandaag nemen wij afscheid van Budapest en richten onze steven op Esztergom. Voor de liefhebbers organiseren wij vandaag een prachtige dagexcursie door Hongarije(*). Om te beginnen brengen wij een bezoek aan het schilderachtige stadje Szentendre. Vervolgens staat Visegrad op het programma, waar u van een lokale lunch gaat genieten. Voordat u in Esztergom weer aan boord gaat, brengen wij eerst nog een bezoek aan de hoog boven de stad gelegen Basiliek. Dit indrukwekkende bouwwerk is een ware schatkamer van kerkelijke kunst. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en zetten koers naar Oostenrijk.

Zondag 9 augustus: Wenen

Rond het middaguur meren wij aan in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. U kunt zich opgeven voor een stadsrondrit(*) langs de prachtige gevels, paleizen en vorstelijke verblijven. In de avond heeft u de mogelijkheid om een uniek concert bij te wonen in de orangerie van Paleis Schönbrunn(*).

Maandag 10 augustus: Wenen - Dürnstein

We blijven vandaag nog de hele dag in Wenen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*). Na de stad Wenen gezien te hebben, bieden wij u in de middag de mogelijkheid om kennis te maken met de bosrijke omgeving rondom Wenen, het Wienerwald(*). Vroeg in de avond verlaten we Wenen en varen we naar het, in de prachtige Wachau gelegen, stadje Dürnstein.

Dinsdag 11 augustus: Dürnstein - Passau (Lindau)

Voordat wij vertrekken naar onze volgende bestemming is er nog voldoende tijd om een wandeling te maken door Dürnstein. Tijdens de tocht naar Passau zorgen de met wijngaarden bedekte berghellingen in de Wachau voor een schitterend panorama. De Schlögener Donaubocht is slechts één van de vele hoogtepunten van het traject dat wij vandaag bevaren.

Woensdag 12 augustus: Passau (Lindau)- Arnhem (bustransfer)

Rond 7.00 uur komen we in Passau aan. Na een vroeg ontbijt staan de touringcars gereed om u naar huis te brengen. Onderweg terug naar Nederland praat u na over de vele indrukken die u tijdens deze prachtige reis heeft opgedaan. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. Aan het begin van de avond arriveert u weer in Arnhem. Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen.

Zowel dag 1 als dag 14 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

Van/naar Passau met de trein of auto? Voor meer informatie over het boeken van een cruise-only kunt u contact met ons opnemen.

Houdt u er rekening mee dat wij tijdens deze reizen in landen komen waar de infrastructuur niet zo goed is als in Nederland en dat de begaanbaarheid soms te wensen overlaat. Indien u twijfelt of deze reis geschikt voor u is neem dan hierover contact met ons op, zodat wij kunnen nagaan in hoeverre deze reis/accommodatie voldoet aan uw fysieke gesteldheid.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805