Noord-Nederland

Eén van onze populairste reizen en dat is niet voor niets. Onderweg ziet u hoe mooi en gevarieerd het Nederlandse landschap is. De lieflijke vissersdorpen in het waterrijke Friesland, de Wadden en het industrieel erfgoed langs de Zaanse Schans; u komt ogen te kort. Ondertussen geniet u van de rust die het vlakke landschap uitstraalt.

Maandag: Arnhem - Lemmer

Wij heten u van harte welkom aan boord en vertrekken om 09.30 uur uit Arnhem. Via de IJssel varen we langs de Hanzesteden Zutphen, Deventer en Kampen naar het noorden. Eenmaal op het IJsselmeer zetten we koers naar Lemmer waar het schip aan het begin van de avond zal arriveren.

Dinsdag: Azolla: Lemmer - Leeuwarden - Franeker
Salvinia: Lemmer - Eernewoude - Franeker

Vandaag staat het waterrijke Friesland op het programma. Over het Prinses Margrietkanaal en de uitgestrekte Friese meren vaart de Azolla eerst naar de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Een stad met honderden monumenten, parels van musea, maar ook een stad waar de poëzie op straat ligt. Als u door de binnenstad wandelt, loopt u af en toe over een stenen plaat met een gedicht erop. Na hier enige tijd te hebben doorgebracht, varen wij verder over het Van Harinxmakanaal waar wij onderweg meerdere lage bruggen moeten passeren. Aan het begin van de avond arriveert de Azolla in Franeker. De Salvinia vaart vanuit Lemmer via Eernewoude naar Franeker. In Eernewoude kunt u meegaan met een rondvaart(*) door één van de mooiste ongerepte natuurgebieden van Nederland. Met zijn prachtige meren en vaarten is het een uniek gebied om doorheen te varen. Tijdens de lunch zullen wij de reis vervolgen naar Franeker.

Woensdag: Azolla: Franeker - Oudeschild (Texel)
Salvinia: Franeker - Oudeschild (Texel) - Den Helder

Talrijke watervogels begeleiden ons op onze reis over de Waddenzee. Wanneer we geluk hebben zien we op het wad nog een groepje zeehonden. Op Texel meren we af in de vissershaven van Oudeschild. De rondrit(*) over het eiland is echt een aanrader. Bij de excursie die de Salvinia aanbiedt is een stop opgenomen bij Ecomare(*). De Salvinia maakt tijdens het diner de oversteek naar Den Helder, waar we de avond en nacht zullen doorbrengen. De Azolla blijft overnachten in Oudeschild.

Donderdag: Azolla: Oudeschild (Texel) - Alkmaar
Salvinia: Den Helder - Alkmaar - Zaandam

We zetten vandaag koers naar Alkmaar. De vele soorten winkels maken Alkmaar tot één van de leukste winkelsteden van Nederland. In de straten van de nabijgelegen binnenstad, waar het op donderdag koopavond is, heerst volop gezelligheid. Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als de Kaasstad. De Salvinia zal ’s avonds langs de Zaanse Schans doorvaren naar Zaandam. De reis die vertrekt op 1 juli met de Azolla, overnacht op woensdagavond in Schagen zodat u hier de volgende ochtend de WestFriese Folklore markt kunt bezoeken. Daarna vaart de Azolla door naar Alkmaar.

Vrijdag: Azolla: Alkmaar - Wijk bij Duurstede
Salvinia: Zaandam - Wijk bij Duurstede

Vandaag vaart de Azolla langs de bekende Zaanse Schans. We gaan even terug naar de tijd van de molens, traditionele houten huizen, kaas- en klompenmakerijen. Overal om ons heen herkennen we de voor deze streek karakteristieke bouwstijl. De Salvinia zal deze morgen nog even in Zaandam blijven liggen. Eenmaal op het weidse IJ zien we aan stuurboordzijde de contouren van onze hoofdstad Amsterdam. Het drukke Amsterdam-Rijnkanaal brengt ons vervolgens naar Wijk bij Duurstede. Hier geven de molen ’Rijn en Lek’ en het kasteel Duurstede blijk van een rijke historie. In het kleine, maar sfeervolle centrum is het op vrijdag koopavond.

Zaterdag: Wijk bij Duurstede - Arnhem

De reis nadert nu zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten wij om 14.00 uur helaas weer afscheid van u nemen. Wij wensen u een prettige thuisreis

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén avond met live entertainment
  • Captains Dinner

Azolla

Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en restaurant vindt u op het promenadedek. En het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Salvinia

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Helaas, deze reis is al vertrokken

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

 
Op deze hut loopt een optie
Gereserveerd

Kies in het onderstaande hutten overzicht uw gewenste hut uit. De prijzen en legenda kan u vinden onder de prijsinformatie knop hierboven.

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805.

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805