Over de Donau, Main en Rijn van Passau naar Arnhem Nieuw

Indien deze reis volgeboekt is of uw gewenste hut is niet meer beschikbaar willen, wij u er graag op wijzen dat we op 30 april bijna dezelfde reis met de Rembrandt van Rijn uitvoeren maar dan in omgekeerde volgorde van Arnhem naar Passau in 15 dagen.

Of men het nu over de Donau of over de Rijn heeft, beide rivieren zijn een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donau-Kanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden. Op de eerste dag reist u per luxe touringcar naar Zuid-Duitsland waar u dineert en overnacht in een viersterrenhotel. De tweede dag is het nog maar enkele uren rijden naar Lindau (Passau) waar u vóór de lunch welkom wordt geheten aan boord van de Rembrandt van Rijn.


Zaterdag 16 juni: Arnhem - Wirges -Zuid-Duitsland (bustransfer)

We vertrekken om 09.30 uur vanuit Arnhem. Indien gewenst kunnen wij een hotel voor u reserveren in Arnhem, zodat u zeker weet dat u op tijd bent. Onderweg naar ons hotel in Zuid-Duitsland maken we een stop in het plaatsje Wirges voor de lunch. Ook zorgen we onder weg enkele malen voor een kopje koffie. Het diner gebruikt u in het hotel.

Zondag 17 juni: Zuid-Duitsland -bustransfer Lindau/Passau

Na op uw gemak te hebben genoten van een heerlijk ontbijt staan de bussen klaar om u naar Passau te brengen. Het is een korte rit naar Passau-Lindau waar u vóór de lunch wordt verwelkomd door de bemanning van de Rembrandt van Rijn. Na de inscheping varen wij naar de kade van Passau. U heeft de rest van de dag volop de tijd om hier de door drie rivieren ingesloten Altstadt te bekijken.

Maandag 18 juni: Passau - Regensburg

We zijn al gedurende de nacht uit Passau vertrokken. Als u opstaat voor het ontbijt, bevinden wij ons in de schitterende Donauvallei. De beboste hellingen met hier en daar een burcht bieden een prachtig panorama. Aan het begin van de middag arriveren wij in Regensburg. Deze keltische nederzetting, herbergt nog tal van authentieke bouwwerken. De gotische St. Peter Dom heeft indrukwekkende glas in loodramen.

Dinsdag 19 juni: Regensburg - Riedenburg - Mühlhausen

’s Middags meren wij af in het gezellige stadje Riedenburg. Hier kunt u in het Kristallmuseum prachtige kristallen en edelstenen bekijken. Aan het eind van de middag zetten we onze tocht voort via het Main-Donau-kanaal naar Mühlhausen waar we zullen overnachten.

Woensdag 20 juni: Mühlhausen - Nürnberg

Tijdens de tweede dag op het imponerende Main-Donau-Kanaal passeren we het hoogste per schip te bevaren punt van Europa. Aangekomen in Nürnberg kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer naar het centrum. In de Altstadt van Nürnberg vindt u tal van bezienswaardigheden waaronder de Kaiserburg en verscheidene gotische kerken zoals de Lorenzkirche, Sebalduskirche en Frauenkirche.

Donderdag 21 juni: Nürnberg - Bamberg

Bamberg, een stad die u niet snel zult vergeten. Vooral het oude centrum is in één woorduniek. Het is dan ook zeker de moeite waard om gebruik te maken van de gratis bustransfer die u naar het centrum van Bamberg brengt. In de ruim 1000 jaar oude stad is veel te zien, u kunt er maar beter ruim de tijd voor nemen. De voormalige vissersnederzetting Bamberg wordt door haar ligging aan de Main en de Regnitz ook wel klein Venetië genoemd.

Vrijdag 22 juni: Bamberg - Schweinfurt

We bevinden ons nu op de Main en arriveren na de lunch in Schweinfurt. Hier kunt u een kijkje nemen in het oude centrum of een wandeling maken over de promenade langs de Main. U loopt dan in feite over het oude jaagpad, waar in vroegere tijden de paarden de schepen stroomopwaarts trokken.

Zaterdag 23 juni: Schweinfurt - Würzburg

Wanneer u wakker wordt, zijn we al enkele sluizen gepasseerd. Deze sluizen zijn onmisbaar, omdat de Main een groot verval kent. In de loop van de middag meren we af in Würzburg, waar u deel kunt nemen aan een stadwandeling(*).

Zondag 24 juni: Würzburg - Marktheidenfeld

Stroomafwaarts varen we naar onze volgende bestemming: het schilderachtige plaatsje Marktheidenfeld. Bekoorlijke vakwerkhuisjes, romantische straten en een idyllische Mainpromenade bepalen het stadsgezicht van deze gastvrijeplaats.

Maandag 25 juni: Marktheidenfeld - Wertheim

De voormalige residentie Wertheim, aan demonding van de Tauber is vandaag ons doel.

Dinsdag 26 juni: Wertheim - Aschaffenburg

Aan de voet van het Spessartgebergte ligt Aschaffenburg. Het stadsbeeld van deze plaats wordt bepaald door het imposante Slot Johannisburg.

Woensdag 27 juni: Aschaffenburg - Rüdesheim

Bij Mainz nemen we afscheid van de Main en gaan we de Rijn weer op. In de loop van de middag leggen we aan in het gezellige plaatsje Rüdesheim. U kunt hier deelnemen aan een rondrit door de wijngaarden(*), waarna u in het centrum wordt afgezet om de plaats op eigengelegenheid te ontdekken. Een wandeling door de wereldberoemde Drosselgasse mag tijdens uw bezoek natuurlijk niet ontbreken.

Donderdag 28 juni: Rüdesheim - Keulen

De romantische Rijn staat vandaag op het programma, het mooiste gedeelte van de Rijn. We passeren onder meer de vermaarde Loreley, het onderwerp van de bekende legende: de zingende nimf langs de Rijn. Aan het begin van de middag arriveren we in Keulen. Deze Domstad heeft naast een lange winkelpromenade ook een erg gezellige Altstadt.

Vrijdag 29 juni: Keulen - Arnhem

Zonder dat u het in de gaten heeft varen wij gedurende de nacht onder meer langs Düsseldorf om tijdens de brunch in Arnhem te arriveren. De ontscheping aldaar geschiedt rond de klok van12.00. U zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige reis. Tot ziens!

Let op! De eerste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis live entertainment
  • Twee keer lokaal entertainment
  • High Tea & High Wine
  • Gratis bustransfer in Bamberg en Nürnberg
  • Farewell Dinner
  • Champagnebruch
Geen beschikbare schepen gevonden
Hutnummer:

p.p.

Toevoegen Op aanvraag
Type hut
Aantal personen
Schip
Datum
Prijs

Verwijderen

Selecteer een schip en afvaartdatum

loading

Deze cruise kan niet worden geboekt

De beschikbaarheid van deze cruise kan helaas niet worden geladen. Probeer het later nog eens.

Opnieuw laden

Selecteer uw hut(ten)

1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 2-pers.hut (2p. bed) 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 2-persoonshut Suite 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-persoonshut 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 1-persoonshut B 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
1-persoonshut 2-persoonshut 2-persoonshut B 3-persoonshut Op deze hut loopt een optie Gereserveerd
2-perssoonshut standaard 2-persoonshut standaard+ 2-persoonshut superior 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut superior+ 2-persoonshut suite Op deze hut loopt een optie Gereserveerd

Deze afvaart zit helaas vol. Neem contact met ons op voor alternatieve cruises of als u wilt dat we u op de wachtlijst plaatsen: 026-445 2805..

Uw gekozen cruise

Totaalbedrag:  
Onze reizen zijn 2 dagen voor vertrek niet meer online boekbaar! Neem telefonisch contact met onze reserveringsafdeling op als u deze reis wilt boeken. +31264452805